• Inleiding - Stedenbouw in de Palmboomstraat

  Beste Buren,                                                                                                                             02.03.2006

   

  Veel tegenstrijdige geruchten deden en doen nog de ronde omtrent het vluchtelingenonthaalcentrum FEDASIL gelegen palmboomstraat nr 80.

  Wij wensen uw aandacht op de volgende feiten te vestigen :

  1. Een stedenbouwkundige vergunning had destijds moeten aangevraagd worden om het gebouw te benutten voor het onthaal van vluchtelingen. Deze vergunning werd nooit aangevraagd en het huidig gebruik van het gebouw maakt een bouwmisdrijf uit. Het bestaan van deze overtreding werd erkend.
  2. Het Bestuur moet zoals iedere burger de stedenbouwkundige regels naleven en dit ook wanneer het een humanitaire dienst verricht. Wij eisten aldus dat een einde zou worden gesteld aan deze onwettige situatie.
  3. Zeer recentelijk werd een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd om te trachten deze toestand te regulariseren. Volgens het Bestuur zal een openbaar onderzoek vereist zijn voor het onderzoek van deze vergunningsaanvraag. Affiches zullen eerstdaags worden aangeplakt en u zult worden uitgenodigd om het dossier bij de Gemeente te raadplegen en om desgevallend uw opmerkingen te laten gelden.

   

  Opdat het openbaar onderzoek enig zin zou hebben vragen wij u om uw eventuele bemerkingen, in voorkomend geval, aan het Bestuur kenbaar te maken zonder hetgeen nog moet worden besloten als een voldongen feit te beschouwen, zoals FEDASIL nu blijkt te doen door nu reeds belangrijke werken uit te voeren.

   

  Reageer dus op de rode panelen van het openbaar onderzoek.


 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :